COVID 19 Information 2 0

Update Covid 19 per 10 juli 2021

Volgens de Rijksoverheid mag “alles weer open, op 1,5 meter afstand of met een coronatoegangsbewijs”. Van 10 juli tot en met 13 augustus zijn de voorwaarden aangescherpt:

  • Zonder toegangsbewijs: het maximaal aantal bezoekers is afhankelijk van de grootte van de ruimte. Bezoekers moeten 1,5 meter afstand houden. Je moet maatregelen nemen om die afstand te waarborgen.
  • Met toegangsbewijs: je mag maximaal tweederde van de capaciteit ontvangen. Bezoekers hoeven geen 1,5 meter afstand te bewaren. Je moet maatregelen nemen om de toegangsbewijzen te controleren.

Maar, waar moet je als organisator rekening mee houden als je een coronatoegangsbewijs wilt vragen?

Een geldig coronatoegangsbewijs is

  • een vaccinatiebewijs;
  • een herstelbewijs (vanaf  1 juli 2021): een bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona;
  • een testbewijs: een negatieve testuitslag van minder dan 40 uur voor de toertocht.

Bezoekers moeten hun bewijs in de CoronaCheck-app laten zien.

Bezoekers en deelnemers

Je tocht an sich – de route(s) die je van a naar b fietst – is een sportactiviteit, géén evenement. Fietsers waaieren individueel of in groepen uit over de route. Fietsers zijn op dat moment deelnemers.

Richt je de start- en/of finishlocatie als festivalterrein in? Bijvoorbeeld met kraampjes waar je eten en drinken of goodies als bidonnen en wielershirts verkoopt? En/of met live muziek en extra services als een reparatiepunt en sportmasseur? Dan worden deelnemers bezoekers van je start- en/of finishlocatie.

Overweeg je het coronatoegangsbewijs te vragen? Dan moeten bezoekers bij de entree van de start- en/of finishlocatie het toegangsbewijs laten zien. Let op: dit moeten de deelnemers van je tocht, maar ook partners, vrienden of passanten die de start- en/of finishlocatie willen betreden. Voor meer voorwaarden en aandachtspunten verwijzen wij naar de website van de NTFU.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top