COVID 19 Information 2 0

Update Covid 19 per 25 september 2021

Per 25 september 2021 zijn er een aantal versoepelingen rondom de coronamaatregelen van kracht. Zo vervalt bijvoorbeeld de 1,5 meter maatregel en zijn grootschalige evenementen weer mogelijk. Voor de fietssport betekent dit dat de 1,5 meter maatregel nu ook vervalt vóór en ná het sporten.

Wanneer is er een CTB (Coronatoegangsbewijs) nodig ?

  • Voor het zittend nuttigen van eten en drinken binnen in het afgescheiden gedeelte voor horeca;
  • Wanneer de sportbeoefening in de horeca plaatsvindt, bv. darts of biljart in een café/restaurant;
  • Bij evenementen zoals festivals, optredens en feesten.

Wanneer is er geen CTB (Coronatoegangsbewijs) nodig?

  • Voor het gebruik van terrassen buiten en het afhalen van eten en drinken;
  • Het nuttigen van afgehaald eten en drinken buiten de kantine;
  • Voor het beoefenen van sport in multifunctionele locaties zoals een clubhuis, mits het horeca gedeelte afgescheiden is van de andere activiteiten.

Evenementen en toertochten

Bij evenementen is per 25 september wel het coronatoegangsbewijs nodig. Of de toertocht een evenement is, bepaalt de gemeente. Dat kan bijvoorbeeld, als er rondom de tocht ook live muziek, entertainment en horeca op start-, rust- en/of finishlocatie aanwezig is. Neem daarom altijd eerst contact op met de gemeente(n): zij bepalen of er een tocht – al dan niet met een evenementenkarakter – kan plaatsvinden en onder welke voorwaarden. De toertocht an sich – de route(s) die je van a naar b fietst – is een sportactiviteit, géén evenement. Fietsers waaieren individueel of in groepen uit over de route. Fietsers zijn op dat moment deelnemers. Is de start- en/of finishlocatie als festivalterrein ingericht, bijvoorbeeld met kraampjes waar je eten en drinken of goodies als bidonnen en wielershirts verkoopt? Of met live muziek en extra services als een reparatiepunt en sportmasseur? Dan worden deelnemers bezoekers van je start- en/of finishlocatie.bezoekers. Bij de entree van de start- en/of finishlocatie moeten zij het toegangsbewijs laten zien. Let op: dit moeten niet alleen de deelnemers van de tocht, maar ook partners, vrienden of passanten die de start- en/of finishlocatie willen betreden. Voor meer voorwaarden en aandachtspunten verwijzen wij naar de website van de NTFU.

Een geldig coronatoegangsbewijs is
  • een vaccinatiebewijs;
  • een herstelbewijs (vanaf  1 juli 2021): een bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona;
  • een testbewijs: een negatieve testuitslag van minder dan 40 uur voor de toertocht.

Bezoekers moeten hun bewijs in de CoronaCheck-app laten zien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top