Sinds 1974

Drukte bij de rustpost

Drukbezochte ATB-tocht 2023

De Zwoegers ATB-tocht zit er weer op. Ons jaarlijks “verbroederingsfeest”, dit jaar op 17 december, verdient terecht de kwalificatie “goed geslaagd” en is de beste in de afgelopen jaren. Na jaren van regen, sneeuw en ijs op de bewuste dag, mochten we nu eens profiteren van gunstige weersomstandigheden. De vroege morgen liet nog wel wat onverwacht nachtelijke gespetter zien, maar in de vroege morgen was het gelukkig droog. En dat scheelt toch een aanzienlijk aantal deelnemers. Bij een voorlopige telling noteerden we ongeveer 525 deelnemers. Een aantal wat we in jaren niet hebben gehaald. Wellicht ook doordat in voorafgaande weken tochten in de regio werden geplaagd door wateroverlast, waarvan wij nu waarschijnlijk hebben geprofiteerd.

De werkgroep (en de penningmeester) zijn blij dat al het voorwerk niet voor niets is geweest. Iedereen heeft een ferm steentje bijgedragen om het evenement geolied te laten verlopen. De “uitpijlers” die ervoor zorgden dat de deelnemers de route bijna met gesloten ogen konden volgen. De zogenaamde “laatste mannen” dat voorkwamen dat niemand verdwaald in de bossen achterbleef.

Dan de verkeersregelaars die gelukkig niet zoals vorig jaar een hete stoof nodig hadden om zich warm te houden. Alhoewel een frisse wind het ook niet direct aangenaam maakte. Maar de positieve reacties van de deelnemers zal menig verkeersregelaar een warm gevoel hebben gegeven.

Het opzetten van start en finish is altijd een vroeg gebeuren. Maar dan is er genoeg volk om in no time de omgeving van de Zuiderpoort te veranderen in een klein festivalterrein met een uitgekiend parkeerbeleid. Het was door het grote aantal deelnemers tussen bepaalde tijden erg druk met betalen en scannen. Maar dan zie je dat de groep ter plaatse snel kan schakelen om de rijen in te korten. Het thuishonk van Scouting Soerendonk was een prima locatie om de deelnemers te bevoorraden en om met een warm gevoel aan de tweede helft te beginnen.

Rest ons de sponsoren te bedanken. In geld, in de vorm van goederen of beschikbaar stellen van materialen (denk de tenten, vlaaien, broodjes, de muntjes van de Zuiderpoort, transportfaciliteiten). Zij zorgen ervoor dat er onderaan de streep wat meer voor de club in kas blijft.

Van ongevallen bleven wij gelukkig verschoond. Wel verloor een deelnemer de macht over de ATB en ging “kopje onder” in een sloot. Andere deelnemers hielpen hem op het droge en de organisatie zorgde ervoor dat hij snel onder de warme douchte kon springen bij Zuiderpoort. Een vertegenwoordiger van de NTFU was aanwezig voor een hertoetsing van ons keurmerk “Extra Goed Geregeld”. We moeten de einduitslag nog krijgen, maar de werkgroep gaat ervan uit dat we het keurmerk ook voor de komende jaren mogen gebruiken.

Dit is in het kort de weergave van een mooie dag in de geschiedenis van onze club. In 2024, ons jubileumjaar, zullen er nog meer van zulke dagen volgen. Maar deze nemen ze ons niet meer af.

De werkgroep en het bestuur bedankt de deelnemers voor hun bezoek aan onze tocht en hopen hen volgend jaar op 15 december weer aan de start te treffen. Ook speciale dank aan de vrijwilligers buiten onze vereniging en de EHBO, voor hun inzet. Uiteraard de leden van onze club die met hun werklust deze geslaagde dag mogelijk hebben gemaakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven