Nieuws ATb-tocht 2021

Geslaagde ATB-tocht TWC De Zwoegers

Op zondag 12 december organiseerde onze club voor de 20ste keer haar jaarlijkse ATB-klassieker. Lang was het onzeker of de tocht wel doorgang kon vinden. De corona-maatregelen dwongen tot aanpassingen van het draaiboek, maar uiteindelijk konden we binnen de geldende maatregelen en vergunning onze tocht organiseren. Dat betekende wel dat alle activiteiten, zoals het inschrijven en de betalingshandelingen buiten plaatsvonden. Om alles in goede banen te leiden bouwden de Zwoegers bij de parkeerplaats, de start/finish, de inschrijf-locatie en op de grote rustpost een compleet “tentenkamp” op, aangevuld met dranghekken en afzetlint. Om het verblijf op de startplaats zo kort mogelijk te houden, was afgezien van registratie en konden de deelnemers bij meerdere loketten betalen. Iedereen kon daardoor snel van start met een keuze uit drie afstanden, namelijk 37, 47 en 62 kilometer. De rustpost was verlegd naar een meer centrale plek op ongeveer de helft van de verschillende afstanden. Daar kon iedereen met “Koek-en-soepie” en in een gezellige sfeer de geslonken energievoorraad aanvullen, om met verve het tweede deel van de route aan te pakken. Dat in coronatijd het mountainbike populair is bleek wel uit de waarneming dat er meer dan in andere jaren, Jeugdigen onder de 16 en dames het veld opzochten.

De routes waren door onze leden prima met pijlen en borden uitgezet, zodat niemand in de The Middle of Nowhere de weg kwijt kon raken of zich in de route kon vergissen. En onze verkeerregelaars zorgden voor een probleemloze oversteek bij drukke wegen. De deelnemers (ongeveer 550) waren dan ook lovend over het parcours door de prachtige natuur, de uitdagende single tracks en afwisselende ondergrond. Het parcours was zeker geen “appeltje-eitje” en kende meerdere zware stukken. Menig deelnemer was blij met het bord “nog 1 kilometer”. De regen in de voorafgaand week en het druilige weer op zondagmorgen waren daar mede debet aan. Maar gelukkig was het na de start al vrij snel droog, zodat het parcours niet veranderde in een gigantische modderpoel. Dat bleek wel uit het feit dat meer ervaren coureurs de ATB thuis lieten en in plaats daarvan met de populaire gravel-bike de route te lijf gingen. In het parcours was voor het eerst ook een spectaculaire hindernis opgenomen. De familie Beerten had op haar terrein onder andere een brug in het parcours gelegd, die wat extra durf en stuurvaardigheid vergde.

Al met al een geslaagde tocht, waarmee we veel sportliefhebbers een plezierige zondagmorgen hebben bezorgd. Temeer ook omdat er veel tochten in de omgeving in de afgelopen weken waren afgelast, was deze tocht een dankbare gelegenheid de conditie nog eens te testen. En gelukkig kon de aanwezige EHBO onverrichte zake naar huis terugkeren. Dat alleen al is winst. Foto’s van onze tocht vind je hier. En deelnemers: graag tot volgend jaar. 

Last but not least: Nog dank aan de volgende  sponsoren die ons geldelijk of met andere middelen hebben ondersteund en dit alles mogelijk hebben gemaakt. 

Nieuws ATB-tocht sponsoren

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top