Topprestaties

Extreem

Budel-Roubaix-Budel

Enkele leden van de club hebben de smaak te pakken van het fietsen over grote afstanden. In  2020 reden enkele leden al een XXL-versie van La Doyenne over 432 kilometer. In 2021 jaar gingen ze daar nog eens overheen met een tocht naar le Vélodrome André Pétrieux in Roubaux. William Kissen, Henk van den Hurk en John Beerten hadden bij thuiskomst in totaal 490 kilometer op de teller staan. Giovanni Deslovere deed alleen de heenweg, om daarna op familiebezoek te gaan in zijn geboortestreek. Het werd een lange dag. ‘s Nacht om twee uur vertrekken om uiteindelijk ‘s avonds om 22:30 moe maar voldaan het plein in Gastel weer op te rijden. Wind en regen maakten de tocht er niet gemakkelijker op. Diverse lekke banden haalden de heren uit hun ritme. Maar dat hoort een beetje bij Roubaix. Familie zorgde dat de heren onderweg geen hongerklop kregen. Drank en spijs in overvloed, soms bij een uitbater, soms uit de koffer. Al met al een prestatie waar de heren trots op kunnen zijn. Benieuwd welke uitdaging ze volgend jaar aangaan.

In Roubaux halverwege

Extreem

Luik-Bastenaken Luik XXL

Vier leden van onze club hebben op zaterdag  1 augustus een 432 kilometer lange monsterrit Budel-Bastenaken-Budel gereden. Die was aanvankelijk niet gepland, maar na de op eigen initiatief gereden XXL versie van Mendig-Budel (zie artikel hieronder), kregen enkele leden de smaak te pakken. Die leden waren Henk van den Hurk , William Kissen, John Beerten en Guido Smolders.

In de nacht van vrijdag op zaterdag gingen ze om twee uur  van start richting Luik. Zaterdagavond om  om half tien waren ze weer terug in Budel, met in totaal 432 kilometers onder de wielen en een dikke 4300 hoogtemeters. De befaamde helling La Redoute hebben ze maar links laten liggen, omdat ze op de terugweg ook nog de Hallembaye voor de wielen kregen. Knap gedaan jongens!

Topprestaties Op het keerpunt bij LBL
Keerpunt_LBL
Even pauze LBL XL 2020
Highlights Zwoegers aankomst XXL Luik

Klassieker

Mendig-Budel 2020

Op de eerste zaterdag van juli staat al bijna 25 jaar de klassieker Mendig-Budel op het programma. Een toertocht, georganiseerd door de stichting SWAC, van dik 240 km dwars door de Eiffel. Maar in 2020 gooide de corona-epidemie roet in het eten en ging de tocht voor de tweede keer in haar bestaan niet door. Maar enkele leden van de club hebben op eigen initiatief de tocht alsnog gereden en wel in een XL variant. Normaal is het startpunt de plaats Mendig, maar onze jongens gingen voor de “overdrive” en starten voor de deur van het hoofdkantoor van  fietsfabriek Canyon in Koblenz. Daarmee werd de rit met 30 kilometer verlengd. Het ontbreken van rustposten werd ondervangen door begeleiders van het thuisfront en verder zijn er onderweg benzinepomphouders zat, waar je de voedsel en drankvoorraad kunt aanvullen. Het was 18:00 uur toen de “marathonrijders”het marktplein in Budel opreden. Voor John Beerten een speciale editie omdat hij vermoedelijk de enig is die geen editie heeft overgeslagen. Met dank aan zijn medecompanen, Henk, Johan en William kan hij ook deze speciale editie aan zijn palmares toevoegen.

De HAC doet verslag
Over de finishlijn Mendig Budel 2020
Vertrek Mendig Budel 2020 bij fietsfabriek Canyon
Highlights Finish ZW1 onofficiele Mendig- Budel 2020

Criterium

Mijl van Mares 2019

De Mijl van Mares is een Nederlands wielercriterium in Maarheeze die jaarlijks  op de eerste zaterdag na de Tour plaatsvindt. Het criterium werd voor het eerst georganiseerd in 1963. 

Sinds enkele jaren organiseert de Mijl ook voor niet-licentiehouders een wedstrijd. Dat is onderverdeeld in twee categorieën, namelijk de grote prijs TIM en de  Grote prijs van Cranendonck. Onze club deed in 2019 (2020 ging door corona niet door) aan beide wedstrijden met een team mee. En niet onverdienstelijk, want er werden in beide wedstrijden podiumplaatsen behaald. 

De Grote prijs van Cranendonck, dé wedstrijd voor Cranendonckers tijdens de Mijl van Mares, was spannend tot de laatste meters.
Er werd erg hard gereden. Na een spannende 30 minuten en 3 ronden werd de overwinning uitgevochten tussen Ronnie van den Broek en Freddy van den Broek van onze club. En zoals meestal, met Ronnie als winnaar. 

Ook bij de de Grote Prijs van TIM ging het hard aan toe. Ook hier waren de renners aan elkaar gewaagd. Steven Evens van onze club ondernam diverse uitlooppogingen, maar kreeg weinig steun. In de finale moest hij het in de sprint afleggen, maar eindigde wel op een mooie 3de plaats.

Mijl van Mares Zwoegers 2 op podium Grote prijs van Cranendonck
Groepswinnaars Grote Prijs Tim
Podium Steven mijl van Mares
Met de rondmiss op de foto tijdens Mijl van Mares

Podium Ready2ride

Podiumplaats Zwoegers Ready2ride

Ready2Race, een initiatief van de KNWU en Jumbo-Visma, biedt wielrenners de mogelijkheid om laagdrempelig deel te nemen aan een wielerwedstrijd. Iedereen kan deelnemen op zijn of haar niveau door indeling in verschillende klassen. Twee leden van TWC De Zwoegers, Roy Franssen en Tim Struijk, lieten zich van hun beste kant zien in klasse 3. En met succes. Roy, de betere sprinter, werd gedurende de gehele wedstrijd door Tim uit de wind gehouden. En mocht er een gaatje ontstaan, dan was het Tim die de aansluiting snel weer wist te vinden. En zo stormde de groep na 21 ronden op het circuit van het Snelle Wiel in Hapert op de finish af, waar Roy het net niet wist af te maken. Maar een tweede plaats op het podium levert natuurlijk ook een mooi plaatje op. En zo blijkt maar weer dat een goede samenwerking uiteindelijk het beste resultaat oplevert. Goed gedaan jongens!

Het podium
De wedstrijd in beeld
Op het podium
Roy in de aanval
Scroll naar boven