Topprestaties
Extreem
Bastogne-Roubaix
Voltooiing wielertrilogie
We schijven juli 2023. Een drietal Zwoegers, te weten John Beerten, William Kissen en Henk van den Hurk is al enkele jaren bezig om een zichzelf opgelegde wielertrilogie af te ronden. Dat zijn geen rondjes rond de kerk maar afstanden van ver over de 300 km. In 2020 reden ze een XXL-versie van La Doyenne over 432 kilometer. In 2021 jaar gingen ze daar nog eens overheen met een tocht naar le Vélodrome André Pétrieux in Roubaux van in totaal 490 kilometer (zie de verslagen hierna). Om de “driehoek” te voltooien vertrokken ze op zaterdag 15 juli om ‘s morgens half zeven vanuit Bastogne dwars door België naar Roubaix. Een tocht met een dikke 3000 hoogtemeters over een afstand van 340 km. ‘s Morgens om half zeven vertrokken om uiteindelijk ‘s avonds om half acht op de wielerbaan van Roubaix te arriveren. Uiteraard met een rondje over de wielerbaan. In totaal 13 uur op de pedalen dwars door het heuvelachtige provincies Henegouwen en Namen. De volgauto van hun dames zal vol proviand om ervoor te zorgen dat de kachel onderweg bleef branden. Want zo’n tocht vreet energie. Dan denk je dat het met het rondje op de baan welletjes is geweest en de fiets op de auto kan. Niets van dit alles. Vanuit Roubaix werd nog even “uitgefietst” naar het nabijgelegen Oudenaarde waar ze hun benen eindelijk ten ruste konden leggen. Dat de “bende van drie” de rit goed hadden verteerd blijkt wel, nu ze toch daar waren, ze op zondagmorgen nog enkele bekende hellingen en kasseienstroken van de Ronde van Vlaanderen erbij pakten. Maar wel met een goed doel: namelijk als leerbedrijf voor leerlingen van het Bivak. Pet je af voor deze drie “bikkels”, die bij thuiskomst weer een item van hun bucketlist konden doorstrepen.

Extreem
Budel-Roubaix-Budel
Enkele leden van de club hebben de smaak te pakken van het fietsen over grote afstanden. In 2020 reden enkele leden al een XXL-versie van La Doyenne over 432 kilometer. In 2021 jaar gingen ze daar nog eens overheen met een tocht naar le Vélodrome André Pétrieux in Roubaux. William Kissen, Henk van den Hurk en John Beerten hadden bij thuiskomst in totaal 490 kilometer op de teller staan. Giovanni Deslovere deed alleen de heenweg, om daarna op familiebezoek te gaan in zijn geboortestreek. Het werd een lange dag. ‘s Nacht om twee uur vertrekken om uiteindelijk ‘s avonds om 22:30 moe maar voldaan het plein in Gastel weer op te rijden. Wind en regen maakten de tocht er niet gemakkelijker op. Diverse lekke banden haalden de heren uit hun ritme. Maar dat hoort een beetje bij Roubaix. Familie zorgde dat de heren onderweg geen hongerklop kregen. Drank en spijs in overvloed, soms bij een uitbater, soms uit de koffer. Al met al een prestatie waar de heren trots op kunnen zijn. Benieuwd welke uitdaging ze volgend jaar aangaan.

Extreem
Luik-Bastenaken Luik XXL
Vier leden van onze club hebben op zaterdag 1 augustus een 432 kilometer lange monsterrit Budel-Bastenaken-Budel gereden. Die was aanvankelijk niet gepland, maar na de op eigen initiatief gereden XXL versie van Mendig-Budel (zie artikel hieronder), kregen enkele leden de smaak te pakken. Die leden waren Henk van den Hurk , William Kissen, John Beerten en Guido Smolders.
In de nacht van vrijdag op zaterdag gingen ze om twee uur van start richting Luik. Zaterdagavond om om half tien waren ze weer terug in Budel, met in totaal 432 kilometers onder de wielen en een dikke 4300 hoogtemeters. De befaamde helling La Redoute hebben ze maar links laten liggen, omdat ze op de terugweg ook nog de Hallembaye voor de wielen kregen. Knap gedaan jongens!




Klassieker
Mendig-Budel 2020
Op de eerste zaterdag van juli staat al bijna 25 jaar de klassieker Mendig-Budel op het programma. Een toertocht, georganiseerd door de stichting SWAC, van dik 240 km dwars door de Eiffel. Maar in 2020 gooide de corona-epidemie roet in het eten en ging de tocht voor de tweede keer in haar bestaan niet door. Maar enkele leden van de club hebben op eigen initiatief de tocht alsnog gereden en wel in een XL variant. Normaal is het startpunt de plaats Mendig, maar onze jongens gingen voor de “overdrive” en starten voor de deur van het hoofdkantoor van fietsfabriek Canyon in Koblenz. Daarmee werd de rit met 30 kilometer verlengd. Het ontbreken van rustposten werd ondervangen door begeleiders van het thuisfront en verder zijn er onderweg benzinepomphouders zat, waar je de voedsel en drankvoorraad kunt aanvullen. Het was 18:00 uur toen de “marathonrijders”het marktplein in Budel opreden. Voor John Beerten een speciale editie omdat hij vermoedelijk de enig is die geen editie heeft overgeslagen. Met dank aan zijn medecompanen, Henk, Johan en William kan hij ook deze speciale editie aan zijn palmares toevoegen.




Criterium
Mijl van Mares 2019
De Mijl van Mares is een Nederlands wielercriterium in Maarheeze die jaarlijks op de eerste zaterdag na de Tour plaatsvindt. Het criterium werd voor het eerst georganiseerd in 1963.
Sinds enkele jaren organiseert de Mijl ook voor niet-licentiehouders een wedstrijd. Dat is onderverdeeld in twee categorieën, namelijk de grote prijs TIM en de Grote prijs van Cranendonck. Onze club deed in 2019 (2020 ging door corona niet door) aan beide wedstrijden met een team mee. En niet onverdienstelijk, want er werden in beide wedstrijden podiumplaatsen behaald.
De Grote prijs van Cranendonck, dé wedstrijd voor Cranendonckers tijdens de Mijl van Mares, was spannend tot de laatste meters.
Er werd erg hard gereden. Na een spannende 30 minuten en 3 ronden werd de overwinning uitgevochten tussen Ronnie van den Broek en Freddy van den Broek van onze club. En zoals meestal, met Ronnie als winnaar.
Ook bij de de Grote Prijs van TIM ging het hard aan toe. Ook hier waren de renners aan elkaar gewaagd. Steven Evens van onze club ondernam diverse uitlooppogingen, maar kreeg weinig steun. In de finale moest hij het in de sprint afleggen, maar eindigde wel op een mooie 3de plaats.




Podium Ready2ride
Podiumplaats Zwoegers Ready2ride
Ready2Race, een initiatief van de KNWU en Jumbo-Visma, biedt wielrenners de mogelijkheid om laagdrempelig deel te nemen aan een wielerwedstrijd. Iedereen kan deelnemen op zijn of haar niveau door indeling in verschillende klassen. Twee leden van TWC De Zwoegers, Roy Franssen en Tim Struijk, lieten zich van hun beste kant zien in klasse 3. En met succes. Roy, de betere sprinter, werd gedurende de gehele wedstrijd door Tim uit de wind gehouden. En mocht er een gaatje ontstaan, dan was het Tim die de aansluiting snel weer wist te vinden. En zo stormde de groep na 21 ronden op het circuit van het Snelle Wiel in Hapert op de finish af, waar Roy het net niet wist af te maken. Maar een tweede plaats op het podium levert natuurlijk ook een mooi plaatje op. En zo blijkt maar weer dat een goede samenwerking uiteindelijk het beste resultaat oplevert. Goed gedaan jongens!



