Zwoegers ATB-tocht 2019

ATB-tocht 2019 een groot succes

Privay Policy

ATB-tocht “De Groote Heide Classic” een succes

cyclewear logos edited

Zondagmorgen op 15 december 2019 zat de organisatie ‘s morgens al nagelbijtend vroeg aan het ontbijt te luisteren naar een kletterende regenbui, alsof er zaterdag en de dagen ervoor al niet genoeg regen was gevallen. Zouden we voor het derde jaar op een rij opnieuw door de weergoden in de steek worden gelaten? Maar zie, tegen half zeven was het kraakhelder en de buienradar liet ook goede vooruitzichten zien. Eindelijk eens een relatieve meevaller, alhoewel het parcours er niet direct droger door werd. Maar goed, of er nu wel of geen deelnemers kwamen opdagen, de organisatie moest er wel klaar voor zijn. En zo was het om 7:00 uur bij de start- en finishplaats een drukte van belang om de stellages, parkeeromgeving, fietsenstalling en de inschrijving stevige op poten te zetten. En richting de rustpost was een groep trailers en “bouwvakkers” onderweg om in een uur tijd een compleet tentenkamp en gaarkeuken in elkaar te spijkeren. Want deze keer geen hotelaccommodatie om de deelnemers van spijs en drank te voorzien, maar een soort openluchtcafé met disco en al.

Leden en enkele vrijwilligsters, zorgden voor een uitgebreide dis voor de deelnemers, zodat ze met een volle tank het 2de deel van de route konden afleggen. Mede door het goede weer, was het overigens een gezellige boel daar op de rustpost, waar we ook nog bezoek kregen van de sponsor van het tentenkamp namelijk Cyclewear.

Onze routeploegen liepen de uitgezette routes nog eens na op verdwenen pijlen of ander ongerief (er waren overigens zaterdag al vandalen aan het werk geweest). En onze verkeersregelaars liepen zich warm om op oversteekplaatsen de deelnemers een veilige overtocht te garanderen. En dan maar wachten op de deelnemers (fingers crossed). De eersten waren al om 8:15 sporen aan het trekken door diepe plassen en sompige bodem. Dat maakte het voor de volgende deelnemers wat makkelijker om de juiste lijnen te volgen. En als er enkele schapen over de dam zijn volgen er meer, is het gezegde. En zowaar bleek dat ook deze zondag het geval. Uiteindelijk zagen we zo’n 400 deelnemers de inschrijvingstafels passeren; een aantal dat we de laatste jaren niet meer hebben gehaald. Gezien de weersomstandigheden is dat groot een succes. Maar dat is niet vanzelf gegaan. Een gehele nieuwe route ontwerpen en verkennen, actief flyeren bij andere ATB-tochten, promootten via verkoopkanalen van sponsoren en actief gebruik van social media hebben waarschijnlijk de nieuwsgierigheid van het fietsvolk in de regio gewekt. In ieder geval zodanig dat zij ondanks de natte zooi ervoor hebben gekozen om de bedstee te verruilen voor een zware tocht in de modder. We waren er maar wat blij mee; de deelnemers in die zin ook, zei het dat de meesten tamelijk groggy over de finish kwamen.

Beeldmerk NTFU Erkend CMYK

En wie was er ook? Een afgevaardigde van de NTFU die als onderdeel van onze aanvraag voor het keurmerk “Extra goed Geregeld” kwam controleren of de feiten in overeenstemming waren met de beweringen in onze aanvraag. En waar het vorig jaar niet helemaal goed ging, kunnen wij nu mededelen dat wij voor het “praktijkexamen”zijn geslaagd. We hebben het keurmerk van de NTFU binnen en mogen dat volgend jaar ruimschoots uitventen via onze mediakanalen. Een pluim voor al onze leden die daarvoor hebben gezorgd en op de dag perfect hun werk hebben gedaan.

NTFU Extra goed geregeld a 1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top