ATB-tocht TWC De zwoegers gaat door

ATB-tocht TWC De Zwoegers gaat door

TWC de Zwoegers heeft van de autoriteiten groen licht gekregen voor haar jaarlijkse ATB-tocht. En daar zijn we blij mee. Al maanden is de wielerclub bezig met het organiseren van hun jaarlijkse ATB-tocht. Vorig jaar kon hun tocht vanwege de Corona lockdown niet doorgaan. Ook dit jaar was het allemaal onzeker vanwege de Corona-perikelen. Maar nu hebben we alle benodigde vergunningen en kunnen we om 12 december de wielerliefhebbers weer laten genieten van onze jaarlijkse ATB-klassieker.

Om de 1,5 meter-afstand-regel te handhaven vindt alles, waaronder de inschrijving, in de openlucht plaats. Daarvoor staan er maar liefst 5 inschrijftafels buiten, zodat de deelnemers maar kort op de startplaats vertoeven. Het is verplicht om met de ATB of andere terreinfiets langs de inschrijving te lopen, zodat met de fiets in de hand de 1,5 meter min of meer te waarborgen is. Via borden zullen we de deelnemers naar de juiste routing leiden. De rustpost, ongeveer op de helft van de verschillende afstanden, staat midden in de natuur. Ook daar zullen we de 1,5 meter-afstand-regel mogelijk maken. Maar het belangrijkste zijn natuurlijk de ATB-routes die zijn uitgestippeld. Deelnemers kunnen dit jaar kiezen uit drie compleet vernieuwde afstanden, door de prachtige natuur van de gemeente Cranendonck en zelfs een stukje de grens over in Hamont-Achel. Met afstanden van 37 km, 47 km en zelfs 62 kilometer is er voor elke ATB-er wel een passende afstand. Volop singletracks met technische stukken, gravelpaden en stukken waar het op kracht aankomt. En bij drukke wegen staan voor een veilige oversteek verkeersregelaars. Vertrekken kan vanaf 8.30 uur tot 10.15 uur bij Sporthal de Zuiderpoort, Sportlaan 7 te Budel. Hier is volop gratis parkeergelegenheid aanwezig en na afloop een bewaakte fietsenstalling. Voor de sanitaire stop en douches hebben wij ruimtes gereserveerd in de sporthal van de Zuiderpoort. Om binnen te mogen moeten deelnemers rekening houden met het dragen van een mondkapje en het tonen van de Coronacheckapp. Inschrijfgeld bedraagt € 5, en 4 euro voor fietsleden (NTFU,KNWU en VWB) . Ben je nog geen 16 jaar dan mag je gratis meetrappen! Tot 12 december met hopelijk goed fietsweer.

6 reacties op “ATB-tocht TWC De Zwoegers gaat door”

    1. Hallo Geert,
      Sorry dat ik nu pas je mail zie, want de tocht is inmiddels gereden. Maar iedereen was welkom. Er waren geen Covid belemmeringen om vanuit België deel te nemen. Dus ik hoop dat je geweest bent. En anders tot december volgend jaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top