Sinds 1974

Wereldbeker Cross 2024 Hoogerheide

Zwoegers naar Wereldbekercross in Hoogerheide

Zondag 28 januari 2024 werd in het Brabantse plaatsje Hoogerheide de Wereldbeker Cross verreden met aan de start grote namen zoals Mathieu van der Poel, Thibau Nys (zoon van), Vanthourenhout, Iserbyt , Nieuwenhuis, Ronhaar etc. Maar ook aanwezig op dit Wereldbeker-toneel was TWC de Zwoegers! De club bestaat in 2024 50 jaar. De daarvoor speciaal opgetuigde feestcommissie organiseert het gehele jaar door verschillende activiteiten om dit lustrum te vieren, te beginnen met dit uitstapje naar Hoogerheide.

Gezelligheid troef, al meteen bij het vertrek met onze ploegbus. Aldaar aangekomen werd eerst het parcours verkend en merk je pas hoe heuvelachtig het daar is: bijna geen meter vlak ! Uit de feesttenten dreunen dan de eerste feest-geluiden al vroeg door de boxen. Alles is netjes, gestructureerd en professioneel opgezet. Het in grote getale toegestroomde publiek komt uit alle windstreken van de wereld; van Japan tot Colombia en van Amerika tot Hamont/Cranendonck. (Wieler)sport verbroedert is hier het devies, mooi om te zien, alles in een geweldige ambiance.

De junioren en beloften komen eerst langs gevlogen en daarna mogen de vrouwen-elite het parcours te lijf. Ongelooflijk met voor een kracht en souplesse de tengere dames hun rondes afleggen en hoe diep ze kunnen gaan. Diep respect voor deze atletes.
Bij de mannen-elite zien de kenners al bij het inrijden wie de winnaar gaat worden: MVDP ! Daar staat gewoonweg geen maat op, Chapeau ! Prachtig om te zien met wat voor een gemak MVDP die wattages uit zijn benen perst. Het materiaal van de veldrijders is ook een bezienswaardigheid evenals de V.I.P. tent. Tijden de koers worden deelnemende streekgenoten nog eens extra aangemoedigd. De feesttenten mogen zich ook verheugen op een grote belangstelling van de Zwoegers en met de vele pintjes komt de feestvreugde pas goed los totdat het weer tijd wordt voor de bus om huiswaarts te keren.

Kortom: een meer dan geslaagde eerste activiteit als onderdeel van ons 50-jarig lustrum feest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven